10 feiten over mezelf

10 feiten over mij die je misschien nog niet wist

Ik geloof in de goedheid van de mens Ik geloof dat ieder persoon goede bedoelingen heeft. Ik vertrouw mensen veel te snel en veel te veel. Al meer dan eens heeft me dat in de problemen gebracht. Omdat ik er vanuit ga dat ik die persoon wel iets kan vertellen of toe vertrouwen. Ik geloof en hoop dat de mensen die ik tegen kom, er zijn met een reden. Omdat wij samen iets moois kunnen opbouwen, mij verder kunnen helpen in het leven. Er voor elkaar zijn.

Ik heb een hekel aan negativiteit Ik heb de neiging om mezelf naar beneden te halen en dan door te blijven zagen hoe zielig ik ben. Maar ik heb een hekel aan personen die alles maar negatief zien. Waarbij het niet aan hen ligt, altijd aan een ander. Blijven hangen in hun zwarte, sombere wereld. Niet meer de deur uit komen enz. Mensen die hun handje ophouden en overal geld bij instanties vandaan schrapen. Mensen die op social media keihard lopen te roepen, grote monden geven.

Je kan me nergens voor wakker maken mijn slaap is heilig. Niemand is veilig als ik wakker gemaakt word. Ook mijn kinderen niet. Alleen als er echt, echt, echt,echt iets aan de hand is, wil ik mijn ogen openen.

Misschien niet heel verrassend, maar ik hou van eten Ik vind het zo gezellig om uit eten te gaan met vrienden of familie. Het liefste eet ik sushi.

Ik ben allergisch voor knoflook ja, echt waar. Knoflook. Ik vind het zo lekker en het is zo’n smaakversterker in het eten. Maar als ik verse knoflook eet, dan lig ik drie dagen in bed met buikgriepverschijnselen. Restaurants geloven het vaak niet. Dan zeggen ze bijvoorbeeld, hihi, moet je nog op stap ofzo? Of :”we hebben ook pepermuntjes hoor”

Mijn telefoon ligt naast me in bed, op de vliegtuigstand en aan de oplader als ik dat niet doe, kan ik niet lekker slapen. ik kijk s’nachts ook nooit op mijn telefoon. Want dan ben ik weer zo uit mijn slaap, dat ik niet meer kan slapen.

Ik was vroeger verslaafd aan pepermunt ik had altijd wel een zakje pepermuntjes bij me. In mijn tas, in de auto, naast mijn bed, in de snoepjespot, op de bank enz. Ik was vroeger vaak misselijk en pepermuntjes helpen goed tegen de misselijkheid. Nog een van de eigenaardigheden. Ik ben een emetofoob. Oftewel, ik ben panisch om over te geven.

Sinds ik thuis zit in de ziektewet, ben ik verslaafd aan plantjes en stekken Ik kan helemaal opgewonden worden van een plantje wat ik zie in het tuincentrum wat ik nog niet heb en hoog op mijn wensenlijstje staat. Of als het gelukt is om een plantje te stekken. Zo’n klein blaadje uit te zien groeien tot volwassen, stoere moederplant

Toen ik startte met de revalidatie vond ik dat ik geen psycholoog nodig had, want ik was toch niet depressief of met mijn hoofd was toch niks mis. Haha. stomme en onnozele Femke. Ik loop bij een psyholoog en ik kan het iedereen aan bevelen. Het is heerlijk om met iemand te sparren, om te horen dat je op de goede weg zit, om iemand voor je te hebben zitten, die je een spiegel voorhoudt en niet rekening houdt met jouw gevoelens.

 Oh en nummer 11 ik heb een nieuwe bril waar ik nog heel erg aan moet wennen

 

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *