Afvallen?

Een paar dagen later….. nog steeds uitgeteld op de bank. Wel geprobeerd te werken, wat tot grote hilariteit bij mijn collega’s leidde. Van pak me dan, vragen of ik naar de balie kan en vooral niet vertellen dat er helemaal niemand staat tot het nadoen van kreupele Femke. Ik heb mezelf maar benoemd tot kneusje. Maar blijkbaar vond mijn lichaam dat ik nog niet genoeg straf heb gehad want ik heb nog een heerlijke keelontsteking erbovenop gekregen. Wat fijn dat mijn lichaam zo meedenkt.

Maar ondanks dat of juist dankzij dat ben ik wel meer ga nadenken. Er zijn verschillende personen geweest die tegen me zeiden: dit wil je vast en zeker niet horen, maar misschien moet je toch eens wat meer gewicht verliezen, ik weet zeker dat dat werkt in je voordeel, ik weet zeker dat dan de pijn helemaal weg gaat. Ook werd er gezegd dat ik dan maar moest stoppen met werken, want het werk zou wel te zwaar zijn. Kijk, in zekere zin kan ik er wel in meegaan. een paar kilo lichter zou totaal geen straf zijn. En ja, het werk is wel wat zwaar. Vooral als je heel veel volle kratten moet sjouwen en dat niet op de goede manier doet. Maar ik vind werken erg leuk. Ik geniet ervan om te werken met mijn collega’s. Ik vind het leuk om mensen te kunnen helpen. En ik ben dol op lekker eten, op snoepen, op s’avonds een chipje eten. Daarnaast sport ik drie keer per week dus dat is ter compensatie.

Het is nu zelfs zo erg gesteld met me, dat ik zeg, oke, ik ga wel naar een diëtist. Misschien kan zij/hij me helpen om gewicht kwijt te raken. En natuurlijk weet ik echt wel dat ik minder moet snoepen en maar drie keer per dag moet eten en voldoende water drinken enz, enz. Maar ik hou nu eenmaal echt van snoepjes. Ik hoef toch niet mijn lijfstijl te veranderen omdat anderen vinden dat ik te dik ben? Het gaat er toch om wat ik vind en of ik mezelf mooi vind? En of mijn vriend me mooi vind? Trouwens, volgens mij zijn er nog genoeg mannen die me prima vinden.

Als het nou bewezen is dat ik daardoor minder pijn zou hebben, dan zou ik het per direct doen. Stoppen met alles en nog maar 1 boterham eten en voor de rest sla, komkommer en tomaat. Net zolang tot ik maatje 36 heb.

Heeft er iemand tips, trucs of een ideetje om op een gezonde, makkelijke, fijne manier gewicht kwijt te raken, dan hoor ik het graag. Ik wil er best enige moeite voor doen, maar ik ga niet stoppen met alles en mijn complete lijfstijl aanpassen. Ik heb geen zin om iemand te worden die tijdens een feestje zegt, nee hoor, voor mij geen taart, of ik mag vandaag 8 M&M’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *