Back to school

Oh heerlijk zeg, de kindjes zijn weer naar school. Begrijp me niet verkeerd, ik heb ervan genoten en zij ook. Maar op een gegeven moment zijn ze ook weer toe aan school. Vooral de jongste was weer heel erg zijn grenzen aan het opzoeken. Kijken hoever hij kan gaan, uitproberen en dan net over het randje gaan. Heel erg boos doen, zijn zin doordrijven, s’nachts weer wakker worden, huilen om niks. En dan kan ik boos worden, op  mijn kop gaan staan of juist heel lief zijn. Niks werkt. Terug naar het ritme is goed voor hem! Vanmorgen moest ik hem wakker maken. Hij had geen enkele haast, ging rustig zijn boterhammetje eten en liet zich totaal niet opjagen. En bij zijn klaslokaal aangekomen, koos hij een plekje, ging zitten, pakte wat kleurtjes en zei dag mama. Dat kind blijft me verbazen. Keer op keer op keer.

En dan de oudste. Groep 3! Ineens geen kleuter meer. Nu gaat het echte schoolleven beginnen. In de vakantie begon hij steeds meer cijfers en letters te herkennen. Dan zei hij weer: “he mama, dat kan ik lezen. p o s t post. Trots op mijn grote knul. Maar wat was hij zenuwachtig voor de eerste schooldag. Gisterenavond om kwart over negen stond hij ineens naast me bij de bank. Grote, dikke tranen. Hij was bang in het donker, hij had pijn in zijn elleboog (was gevallen met voetbal). Na een dikke knuffel is hij weer terug gegaan. Maar zijn nacht was niet lekker. Vanmorgen ook weer vroeg wakker. Op weg naar school gevallen met zijn fiets. Arm mannetje had het echt zwaar. Op school bleek hij niet in de buurt van zijn vriendjes te zitten, maar naast een ander meisje dan zijn vriendinnetje. Dat was natuurlijk stom! Maar 18 kindjes in de klas! Dat is voor hem erg lekker.

En mama? Die is aan het genieten van de rust. Even lekker op mijn eigen tempo weer mijn dingetjes doen. Wasje aan, muziekje op en blogjes schrijven. Helaas is dat laatste iets teveel blijven liggen en dat terwijl mijn eigen hoofd zo vol zit. We hebben ook zo veel leuke dingen gedaan van deze vakantie.

Tegenwoordig mag ik nog ergens anders bloggen en die blogs worden aardig goed ontvangen. Ik schrijf voor NAC breda spelers. en daar deel ik mijn ervaringen, ideeen en dat soort dingen over NAC gerelateerde onderwerpen. OOk prettig. Veel mannen die het lezen en daar valt het ook in goede aarde. Pfieuw!

Wat ik nu ga doen? Genieten van de rust! Een serie kijken op Netflix en me voorbereiden op een hele drukke week. Geniet van de rust lieve medemama’s. Over 7 weken staat de volgende vakantie weer voor de deur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *