De liefdesperikelen van een 6-jarige

Mijn oudste is verliefd! En niet een beetje en zomaar op een willekeurig meisje, maar echt tot over zijn oren verliefd en al minstens een jaar lang. Het begon ermee toen hij op school kwam als een klein 4-jarig jongetje en zij nam mijn kleintje onder haar vleugels. Amper 5 jaar oud en een echt dametje.

Toen hij een volwaardige kleuter werd na de zomervakantie was het nog steeds zo. Mijn oudste werd meegenomen door haar en zij leerde mijn toenmalige kleuter de normen en waarden van een kleuter. Zij liet zien waar de poppenhoek was, waar de boeken lagen, waar op het speelplein ze mochten spelen en met welk speelgoed. Zij liet mijn zoon kennis maken met de andere jongetjes in hun klas. En opeens had mijn kleine kleuter een aantal goede vrienden erbij. Zij, zijn beste vriendje en z’n andere beste vriendje speelden en spelen nog steeds altijd samen.

Als ze een keer kwam spelen, dan bepaalde zij wat ze gingen doen. Ze wilde graag ook meespelen met de lego, met de auto’s of ze gingen samen kleuren. Ik heb ze zelfs een keer betrapt, zoenend op de bank. De een gaf de ander een kusje op de wang en de ander deed het dan weer terug.

Ik vermoedde dat als zij eenmaal naar groep 3 zou gaan, dat het dan wel over zou zijn. En daar had ik deels gelijk in. De jongens werden massaal verliefd op een ander meisje uit de klas. Maar mijn oudste, eigenzinnig als altijd, begon alweer snel te vragen naar zijn oude vlam. Op de bso zaten ze nog wel samen op de groep. Ook hier waren ze samen onafscheidelijk.

En nu wil het toeval zo zijn dat zijn oude vlam nog gezellig een jaartje over komt doen en ze zitten weer bij elkaar in de klas. Mijn oudste is euforisch. Hij is zo blij dat ze weer samen in de klas komen. Hij zit zelfs achter haar, dus hij kan heel de tijd staren naar haar blonde haren.

Ik heb gevraagd hoe het voelde; mama, ik krijg iedere keer een steek in mijn hart als ik haar zie en ik voel allemaal gefladder in mijn buik. Het lijkt wel alsof er vlindertjes inzitten. Soms he, dan heb ik ineens geen honger meer als ik haar zie. Soms dan droom ik over haar dat we samen hand in hand lopen. Ik wil best met haar trouwen later en dan noem ik mijn zoon Jake en dan kan ik leer meer snoepjes eten dan hem.

Er waren nog wel vrouwen in z’n prille leventje, zoals zijn juf en zijn andere klasgenootje en natuurlijk zijn eigen mama. Maar dat andere klasgenootje mag zijn beste vriendje hebben. Hij en zijn eerste liefde zijn in zijn ogen onafscheidelijk van elkaar. Hoe zij erover denkt, dat weet ik natuurlijk niet en het kan best zijn dat hij helemaal niet haar liefde is. Maar ik vind het prachtig om te zien dat hoe jong hij ook is, hij toch helemaal kan opgaan in die vriendschap en de jonge, prille crush.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *