De ontaarde moeder

We zijn het allemaal wel eens. De ontaarde moeder. Je schreeuwt tegen je eigen kroost, je beschuldigt ze van iets terwijl ze het niet gedaan hebben blijkt achteraf, je brengt ze naar het kdv om vervolgens heel hard in huis Ehm Netflix te kijken, heel boos tegen de kleine roepen dat het nu echt tijd is om te slapen en dan de volgende ochtend te ontdekken en ruiken dat zijn luier stampvol zit, samen zoeken naar de snoepzak terwijl je hem gisterenavond zelf opgegeten hebt, je kinderen naar boven sturen zodat jij even wat tijd hebt voor jezelf. Nou ja de keuze is reuze.

Ook ik ben regelmatig lid van die club. Ik en absoluut nier de droommoeder van elk kind. Sterker nog, ik ben best streng. Maar mijn kindjes zijn van mij en als iemand daaraan durft te komen heeft hij of zij ruzie.

  1. Mijn topdrie; een kwartier te laat op het schoolplein verschijnen om mijn kind op te halen. Was de tijd weer eens vergeten. Ook al die telefoontjes met onbekend nummer genegeerd. Wist ik veel dat dat de juf was…
  2. Met schommelen vragen of hij mij wilt duwen. Niet bij nagedacht dat hij veel te licht is voor mij. Arm kindje vloog een meter door de lucht met zijn hoofd tegen de grond. Hij huilt, ik lach hem uit. (Daarna heus wel getroost).
  3. Mijn kind boos, tierend en vloekend achter gelaten op straat. Hij wilde alleen maar getild worden en weigerde nog 1 stap te zetten. Ik weiger om te tillen. Eens kijken wie er wint…

Ook regelmatig gehad dat ik met een krijsende, boze Olaf aan school sta. Meneer had zijn dag weer eens niet, was boos, te kort geslapen, te lang geslapen, mist zijn vader, mist zijn broertje. Hij was iig boos, heel boos. En dan laat ik hem wel gewoon huilen, ik kijk noet naar hem om, schenk geen aandacht aan hem en til hem al helemaal niet op.

Tegen Lars wel eens gezegd dat hij dan maar een betere moeder moet gaan zoeken als het hem niet bevalt. Niet over nagedacht dat hij zo de deur uitstapte op weg naar een betere moeder.

De perfecte moeder zal ik echt niet worden. Ik doe mijn best, maak genoeg fouten, leer ervan on vervolgens nog meer fouten te maken.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *