De zoektocht

We zijn al een tijdje op zoek naar een nieuw bed voor Olaf. Hij heeft nu nog een peuterbedje maar hij groeit zo hard dat het bedje eigenlijk aan de kleine kant wordt. Nou zouden we er best wat langer mee kunnen doen. Maar feit blijft dat hij uiteindelijk toch een nieuw bed nodig heeft.

Dan begint de lange zoektocht, wat voor bed willen wij hem geven? Wat voor bed wil hij? Wordt het een Ikea bed? Wordt een hoogslaper? Wordt het een kajuitbed? Wordt het een halfhoogslaper? Duur bed? En hoe lang willen we ermee doen?

We wilden voor een kajuitbed gaan. Met voldoende opbergmogelijkheden onder zijn bed omdat hij een kleine kamer heeft. Werkelijk waar stad en land afgezocht voor een normaal wit, stevig kajuitbed met voldoende opbergmogelijkheden. En een hoog  hoofdeinde omdat Olaf graag wat hoofdbonkt vlak voor het slapen. En er was niks naar onze smaak. Dan was het weer niet in de juiste kleur, dan weer niet het juiste materiaal, dan weer te duur, dan weer vond Olaf het niet mooi.

Dan vonden we allemaal een bed leuk, maar dan dachten we, wat nou als hij straks wat ouder is? Kan hij dan normaal met zijn vrienden op z’n kamer zitten of wordt hij dan uitgelachen daarom? Denk aan een sportautobed, een goalbed, een tipibed. Maar ook zoiets als een boomhutbed of bedsteebed vielen allemaal af. Dat is nu allemaal erg leuk, maar straks als ze ouder zijn niet meer denk ik. Jammer, want dat soort bedden zijn mijn favorieten.

Volgende optie was een halfhoogslaper. Ook daar zijn zoveel verschillen in. Met bankjes eronder, met hele doeken eromheen, met kasten en deurtjes eronder. Weer oneindig veel keuze. Op veel sites gekeken, woonboulevard, bij de meeste bekende winkels. Allemaal niet onze zin. Uiteindelijk is ons oog gevallen op hetzelfde bed als Lars. Simpel, wit, halfhoog, kwaliteit goed, niet te duur. Wel weer hetzelfde als zijn broer, maar goed.

Dan begint het leukste onderdeel ervan. Kamer aankleden, bedenken wat voor kleur op de muren, misschien nieuwe gordijnen, nieuwe lampen, commode de deur uit, waar komt het bed te staan. Gelukkig bestaat er zoiets als pinterest en kijk ik iedere avond naar nieuwe inspiratie voor z’n jongenskamer. Als Olaf iets nieuws krijgt, dan moet natuurlijk Lars ook iets nieuws. Vanmorgen zijn hele kamer overhoop gehaald, alles wat hij niet meer gebruikt weggegooid, kleding uit z’n kast wat te klein geworden is, schoongemaakt en samen met Lars op pinterest gekeken wat hij leuk vindt. Hij krijgt in ieder geval een smalle lange tafel erbij om al zijn lego erop te zetten. Daaronder doorzichtige bakjes om de losse lego in op te slaan. Onder zijn bed komt een dun matrasje met wat kussens en boven aan het bed wat gezellige lampjes. Misschien nog wat rekjes om zijn boeken in te doen. We gaan er een echte jongenskamer van maken ipv een makkelijke, kleuterkamer. En Olaf z’n kamer gaan we ook wat upgraden. Alles van zijn babytijd staat er nog in, behalve zijn peuterbedje dan.

Hebben jullie nog ideeën voor mij of de jongens? Zodra het klaar is, laat ik jullie natuurlijk het eindresultaat zien!

One Comment

  1. Linda

    Ik ben zelf ook lekker bezig geweest met 2 van de 3 meidenkamers, echt heerlijk vind ik dat. Maar ik heb meiden en die willen toch net iets anders dan jongens dus……ik geef altijd graag advies maar voor jongens zou ik t echt niet weten. Je bent al aardig op weg zo, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *