Eerste week nieuwe baan

Net een week beginnen met mijn nieuwe baan. Dit is dus detacheren, nu weet ik het weer. Chaos, lange reistijden, succes en zoek het zelf maar uit. Dat zijn de negatieve kanten ervan. Maar natuurlijk zijn er ook heel veel positieve kanten eraan. Te beginnen bij; iedere dag een uitdaging! Iedere dag een andere werkplek, bijna dagelijks ontmoet je nieuwe mensen. Nieuwe plekken in Nederland die je eigenlijk niet eens kent.

Deze week begon ik in lage Zwaluwe en eindigde ik in Stramproy. Het Limburgs versta ik nauwelijks, het landschap is anders, kleine dorpjes bij elkaar. De grote stad is kilometers ver weg. Ons kent ons. Zo totaal anders dan ik gewend ben. Dat maakt het leuk.

Dat en op iedere werkplek weer een andere werkwijze. De ene keer in een ziekenhuis, de andere keer in je eentje bij een uitdeelpost.  Ik vind het fantastisch. De jongens alleen wat minder want ik maak lange dagen. Zien ze hun vader ook wat meer. Ieder nadeel heeft zijn voordeel.

Deze maand staat nog in het teken van iedere dag ergens anders. Iedere dag ver reizen. Maar daarna komen de wat langere opdrachten.

Ik ben zo blij dat ik eindelijk de stap genomen heb. Ik durfde het eerst niet aan. Ik was bang dat het teveel geregel zou zijn met de jongens. Dat ik ze nauwelijks zou zien. Dat ik te oud hiervoor ben. Dat ik continu de controle moet afgeven. Maar wat is het lekker als ik ’s morgens vroeg in mijn autootje stap en rustig kan wakker worden, kan ontbijten en lekker kan nadenken. Muziek op standje heel hard, gaspedaal indrukken en gaan. Vervolgens 100 km verderop aan te komen en blije mensen te zien omdat ik ze vandaag kom helpen. Nu ben ik niet zo belangrijk, maar ze hebben hulp en dat vinden ze vaak al heel fijn.

Kortom, ik blij, werkgever hopelijk ook blij, werkplekken ook hopelijk blij. Thuis blij, want blije mama is blije kindjes. En niet onbelangrijk, portemonnee blij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *