Elk eind heeft een nieuw begin

Net wanneer ik dacht dat ik weer eens heel veel pech had in mijn leven, gebeuren er allemaal leuke dingen waar ik echt heel blij mee ben. Iets met het heeft zo moeten zijn en geloof in het lot. Laat ik maar beginnen bij het begin.

Afgelopen woensdag te horen gekregen dat mijn contract niet verlengd zou worden. En dat ik vanaf 1 mei dus weer met lege handen zou staan. Ik had het al aan voelen komen en het was niet helemaal een donderslag bij heldere hemel, maar toch, het was niet leuk en het deed ook wel wat pijn. Jammer om mijn collega’s te moeten achterlaten, mijn plekkie zo dicht bij huis. Het voelde toch een beetje als thuis.

Dan is mijn rug weer een beetje aan het terugvallen. Weer last van uitval, pijn, snel moe in mijn rug. Slecht slapen van de pijn. Dus ook weer meer stress ervan. Extra opletten met boodschappen doen, werken, autorijden. Weer focussen op goede technieken. Ook erg vermoeiend.

Heel veel malen in mijn hoofd, slecht slapen, geen rust kunnen vinden in mijn lijf, snel aangebrand en alles wat daar bij hoort.

Maar net bij de osteopaat geweest en die is heel tevreden over mijn rug. Het staat nog steeds perfect, geen extra spanningen van spieren in het probleemgebied. Ze maakt zich geen zorgen meer om de tussenwervelschijf. Alleen wat andere plekjes in mijn lichaam die nu gaan reageren omdat het weer rustig is. Geen probleem, is allemaal normaal. En…… het is weer tijd om te gaan sporten, ik mag weer!! Gewoon rustig aan beginnen met lopen op de loopband, rustig fietsen, roeien, crosstrainer, corestability. Zo blij mee. Eindelijk kan ik weer wat gaan doen.

En ik ben al op gesprek geweest bij een nieuwe werkgever waar ik mag gaan starten. Het is een detacheerbureau. Waar ik zowel in de apotheek als in de röntgen in gezet kan worden. Dat is een fantastische kans, Weer terug naar mijn vakgebied. Ook maar 28 uur en een eigen autootje met tankpas. Wel weer op de weg en veel reizen, maar dat vind ik eigenlijk ook wel lekker. Heb het altijd heerlijk gevonden on te autorijden. Lekker mijn hoofd leegmaken, de dag van me af zetten. Natuurlijk ben ik nog aan het bedenken of ik het wel echt moet gaan doen en ik heb nog wel wat dingen uitstaan, maar eigenlijk heb ik mijn keuze al gemaakt. Dit ligt me gewoon. Niet meer de stress van de apotheek mee naar huis nemen, nieuwe uitdagingen, nieuwe kansen, extra leerkansen, nieuwe mensen en toch een soort van thuis.

Ik ga in ieder geval blij beginnen aan de carnavalfestiviteiten!

2 Comments

  1. Buuf Wendy

    Tja haha ik val dan altijd terug op de filosofie vd Celestijnse belofte. Kansen worden geboden. Komen voorbij, in vormen v situaties of personen. De kunst is die kansen te zien/herkennen en ze te benutten. En dat doe je! Chapeau. Lekker doen waar je hart ligt. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *