Geluiden

Ken je dat? Als er drie mensen tegelijk tegen je praten en je hoofd loopt er van over?

Ken je dat? Als jij lekker in je bed ligt en je buren besluiten om 2200 uur nog even een kast in elkaar te zetten?

Ken je dat? Als je oordoppen in hebt en muziek aan het luisteren bent, dat je dan ineens er andere muziek doorheen hoort en dat je hoofd wederom op ontploffen staat?

Ken je dat? Als de tv aanstaat en de hond van 5 deuren verder op is heel de avond aan het blaffen omdat ze alleen thuis is. Waardoor je alleen nog maar het blaffen hoort en je niet meer kan focussen op de tv?

Dat zijn dingen waar ik echt niet tegen kan. Het is denk ik begonnen toen de oudste geboren werd. Ik dacht; oh als hij maar goed slaapt, geen geluid om me heen maken en geluid van anderen zo min mogelijk beperken. Natuurlijk gebeurde het vaak genoeg dat er wel veel geluid was. Maar dan raakte ik volledig in de stress en mijn hoogsensitieve baby merkte dat natuurlijk en daardoor werd hij wakker. Ik gaf het geluid daarvan de schuld en voedde mezelf met dat idee.

We zijn zelfs verhuisd omdat voornamelijk ik vond dat het zo gehorig is in huis. Ik hoorde ieder geluidje van de buren. Als zij naar het toilet toe gingen hoorde ik dat. De hond die over het laminaat heen trippelde, de buurvrouw die nieste, een stekker die eruit getrokken werd. Ik hoorde alles en werd daar stapelgek van.

En nu in ons nieuwe huis, hoorde ik tot voor kort niks! Wat een rust voor mijn hoofd, wat een verademing. Dus zo kan het ook. Samen op de bank zitten, kinderen op bed en je hoort niks meer dan alleen de tv. Gisteren zijn er nieuwe buren komen wonen en ik zat rechtop in mijn bed. Ik hoorde weer bonzen, lawaai aan de andere kant van de muur. Alle ellende van de afgelopen jaren kwam weer omhoog, hartslag 200 en angst. Wat zou er nu weer komen?

Maar gelukkig, het stopte al vrij snel, ik hoorde geen stemmen, ik hoorde ook geen muziek. Ik moet weer opnieuw mijn rust leren zoeken. Ik moet weer opnieuw gaan leren wat nu normale geluiden zijn en wanneer het overlast is.

Maar ik ben heel blij dat we uiteindelijk verhuisd zijn. We zitten nu in een huurhuis, want ons nieuwe huis wordt nog gebouwd. Eindelijk tot rust komen en nieuwe herinneringen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *