Hekel

Er zijn een paar dingen waar ik echt een hartgrondige hekel aan heb. Een daarvan is: als iemand me gewoon negeert. Dat kan zijn via smsberichtjes, whatsapp, Facebook of in het dagelijks leven. Of gewoon alle vormen die tegenwoordig gebruikt worden bij communicatie.

Hoe moeilijk kan het nu zijn om even antwoord te geven? Het hoeven van mij echt geen hele lappen tekst te zijn. Een simpel antwoord is al voldoende. Dat wil niet zeggen dat ik verwacht dat er op al mijn Facebook of instagramberichten gelijk 100 likes komen. Een paar zijn leuk, maar ik geef ook niet iedereen een like.

Maar wat ik echt vervelend vind, is als ik iets vraag en er komt gewoon geen antwoord terug. Niet binnen 10 minuten, niet in een dag, nee, gewoon helemaal geen antwoord. En dat voelt dan niet als gewoon vervelend maar als een afwijzing. Waarschijnlijk zal dat wel mijn eigen onzekerheid zijn die dan spreekt, maar ik vind het eerlijk gezegd ook een beetje onbeschoft.

Dan vind ik het ook erg vervelend als ik iets afspreek en die afspraken worden gewoon niet nagekomen. Het kunnen kleine dingen zijn, maar ook grote dingen. Een groot ding is bijvoorbeeld een jaarcontract wat uiteindelijk toch maar een 7 maanden contract wordt. Wat trouwens niet bij mijn huidige werkplek is gebeurd hoor. En een klein ding kan gewoon zijn; ik bel je vanavond en dan wordt er niet gebeld. Beloof dan niks.

En dan het laatste wat ik echt irritant vind is liegen. Lieg gewoon niet tegen mij. Ik kom er vanzelf wel achter. Hoe lang het ook duurt. Ikzelf ben ook geen heilige. Ik vertel ook wel eens een leugentje. Maar ik heb het liefste dat iedereen gewoon eerlijk is tegen mij. Hoeveel pijn het ook kan doen. Dat weet ik gelijk hoe er over mij gedacht wordt. Want ja, ik vind dat wel belangrijk.

Heerlijk, dat ik mijn frustraties gewoon van me af kan schrijven. Dat was de voornaamste reden van dit blog. Ik merk dat het in mijn hoofd vele malen rustiger is, nu ik hier alles kan neerzetten. Of mensen het nu wel of niet lezen, of mensen er nu wel of niet een mening over hebben en of mensen er nu wel of niet op reageren.

 

2 Comments

  1. lilian

    Heel herkenbaar, vooral als je ziet dat je berichtje (appje) gelezen is en er komt geen reactie. Kijk dan niet als je geen tijd hebt om iets terug te sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *