Herontdekken

Sinds een tijdje ben ik bezig met een nieuw projectje. Kan er helaas nog niet veel over zeggen. Maar het dwingt me wel om uit mijn comfortzone te komen en met andere ogen naar mij en de wereld om me heen te kijken.

Zo ben ik bezig om meer aan mensen te vragen. En dan voornamelijk over hoe zij dingen zien, hoe zij dingen ervaren. Maar ook om nou eens de mooiste plekjes te delen met mij. de mooiste plekjes in mijn stad om precies te zijn. En zo zie je dat door veel te vragen ineens heel veel meer leert kennen in je eigen stad.

Zo ben ik altijd heel erg tevreden geweest over het Mastbos. Een prachtig bos aan de rand van Breda. Statig, mooi, groen, lekker koel, vennetjes, meertjes. Maar op sommige momenten zo druk. Overal struikel je over de harlopende mensen, de mountainbikers, zoals mijn vader altijd zegt, de stokkieprikkers (nordicwalking). En ik ben al tijden op zoek naar een voor mij nieuwe omgeving in het bos. Zodoende kwam ik uit bij de Krabbebossen. Daar loopt dus echt helemaal niemand. Nou hoop ik dus niet dat gelijk iedereen daar naar toe gaat. Maar oh wat een genot om daar te lopen met mijn blonde knulletjes. We kwamen niemand tegen, alleen wat padden, libellen en een paar koeien. en terwijl de jongens renden en sprongen, schoot er ineens een ree de bossen in. Prachtig.

 

Ineens merk ik dat mijn stad heel veel te bieden heeft. Er is van begin mei tot eind september wel elke week iets te doen in de binnenstad. Breda heeft vele evenementen waar jong en oud naar toe kan gaan. Tot voor kort bekeek ik dat netjes vanaf de zijlijn, maar nu wil ik er naartoe. Ik wil het ontdekken, meemaken, zien, proeven. Nog niet eens zozeer om nieuwe mensen te leren kennen, maar om mijn stad te leren kennen. Ik woon hier al 10 jaar en het enige wat ik ken hier zijn de bossen en de stad. Dat is toch triest?

 

 

 

Dus vandaar ook een oproep aan jullie? Wat is jullie mooiste plekje van Breda en waarom? Dan ga ik dat ook eens bekijken en elke week maak er een leuk verhaaltje van. Met een mooie foto uiteraard.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *