Hoe is het nu met….mij?

Heel erg lang geleden dat ik geschreven heb. Niet omdat ik het te druk heb of omdat ik geen zin erin heb, maar omdat ik wat dingen voor mezelf op een rijtje moest zetten.

Wat is er aan de hand? Een half jaar geleden, om precies te zijn 11-9-2017, brak ik mijn enkel omdat mijn appje en telefoon belangrijker waren dan uitkijken op straat. Hierdoor mistte ik een stoepje en hop, daar lag ik op de grond. De rest is volgens mij wel bekend, maar in het heel kort. Medische misser 1: de huisarts wilde me niet zien en wilde er ook niet aan om een rontgenfoto te maken. Uiteindelijk mocht ik toch langskomen en na een paar vederlichte aanrakingen vertelde ze dat het gewoon een kneuzinkje was. Na 6 weken een foto waarop een klein avulsiefractuurtje te zien was. Na een MRI bleek er ineens 2 botten en een bandje kapot te zijn. Gevalletje oeps in het kwadraat. 6 weken gips en daarna kwam medische misser 2. De specialist zei dat het nu klaar was. Maar toch blijft die enkel dik en zit het vol met vocht. Het doet nog steeds pijn en het klopt gewoon niet. Nu door naar het UMC. Hopelijk kunnen zij ontdekken wat er aan de hand is.

Het maakt me gek om continu door mijn lichaam te worden teruggeroepen. Ga ik eens een uurtje aan de balie staan, dan betaal ik daar gelijk de prijs voor. Vier dagen hele dikke enkel en pijnklachten. Wil ik ook eens met mijn jongens naar de Drunense duinen, bij de eerste stappen in het zand heb ik er al spijt van. Op de bank zitten is lekker, maar niet heel de dag. Een half jaar na dato verwacht ik eigenlijk een enkel die weer fris en fruitig mee kan doen met mij.

Vanaf nu ga ik het positief bekijken. Die enkel is heel vervelend, maar er valt mee te leven. Er wordt nu naar een oplossing gezocht. Ik kan op dit moment niet hardlopen, maar lopen kan ik redelijk goed. Mijn werk was zo lief om me eruit te knikkeren, want jaarcontract en onzeker wat de toekomst brengt. Daarom nu wel de mogelijkheid om uit te zoeken wat ik echt wil. Misschien wel compleet omscholen en iets doen wat ik echt heel erg leuk vind. Ik heb veel meer tijd met de kinderen. Ik ga wederom gezonder leven.Kortom, die enkel geeft me een nieuwe Femke. Femke 2.0

Ik ga me focussen op mijn schrijfwerk, ik ga me meer richten op vriendschappen en meer richten op het gezin. Mijn midlifecrisis is gewoon nu al ingegaan. Blijkbaar had ik al die dingen nodig om me even terug te zetten op de aarde en me te laten zien, dat er andere dingen in het leven zijn dan ik en mijn werk.

Dat neemt niet weg dat ik het heel erg jammer vind om straks niet meer te detacheren. Ik heb zoveel leuke en fijne apotheken gehad, ik heb heel veel lieve en fijne collega’s gehad en mijn huidige apotheek is een apotheek die ik echt heel erg ga missen. Ik heb het daar zo naar mijn zin en ik zit hier heel erg op mijn plek. Bedankt voor alles.

En nu op naar Femke 2.0

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *