Kadootje

Ik waarschuw alvast. Dit wordt een niet zo vrolijk blogje.

Allereerst ben ik heel blij dat de Sint weer is vertrokken. Het is best leuk hoor om met zijn allen samen te komen, die glunderende gezichtjes, de opgewonden rode koontjes, het blije gelach als het juiste pakje wordt uitgepakt. Maar wat ik niet zo leuk vind, is dat de spanning zo hoog oploopt dat ik nu met twee zieke kindjes zit. De oudste is heel erg moe en zijn oren doen het ook echt niet meer. Bij de jongste is de spanning zo hoog opgelopen dat hij weer wakker wordt snachts. Eerst moet hij plassen, dan wil hij drinken, dan is zijn knuffel weer kwijt. Kortom, vier keer per nacht eruit. Wat me nog meevalt. Nu zit hij met koorts wat te spelen met zijn speelgoed. Oververmoeid door alle prikkeltjes om zich heen. Sinterklaas bij het kinderdagverblijf. Sinterklaas bij opa en oma. Sinterklaas thuis met de andere opa en oma. Als het voor volwassenen mensen al een hoop gestress is, hoe moet dat dan wel niet zijn voor die kleintjes? Vanmorgen nog sinterklaas uitgezwaaid op school en nu ben ik er echt helemaal klaar mee. Eerst maar weer eens mijn kindjes rustig zien te krijgen. Zodat ze niet meer snachts wakker worden, zodat de koorts weer uit zijn kleine lichaampje is, zodat hij weer mijn kleine vrolijke vriendje is. Zodat Lars weer gewoon kan luisteren en niet meer bij alles ter aarde stort, zodat hij niet meer met lege ogen verloren om zich heen kijkt. Kon ik maar wat spanning van hun over nemen!!

Dan het tweede wat ik totaal niet als een kadootje beschouw. Mijn rug is heel erg gaan opspelen. Terwijl het de laatste tijd zo goed ging. Ik dacht zelfs dat ik een hernia had opgelopen. Vandaag maar eens een bezoekje gebracht aan de huisarts en die vertelde wat ik vermoedde. Geen hernia (thank god) maar wel een beknelde zenuw. De huisarts stelde gelijk een bezoekje aan de pijnpoli voor. Maar daar vind ik het nog veel te vroeg voor. Eerst maar eens een MRI om te kijken wat daar uitkomt. Ondertussen loop ik er wel bij als een oud vrouwtje en laat ik de kinderen alles pakken wat ik heb laten vallen.

In de tussen tijd heb ik wel meer tijd om te knuffelen en extra te observeren wat mijn kindjes nu weer aan het uitspoken zijn. De bank is even mijn grootste vriend en ik vermoed dat mijn laptop ook mijn grote vriend gaat worden.

 

5 Comments

 1. Karen Peleman

  Twee overprikkelde kleintjes waarvan er eentje niet meer wilt luisteren en het andere ’s nachts weer wakker wordt…
  Even dacht ik echt dat je over Anne-Fleur en Martijn aan het schrijven was!
  Oh ja, ik ben ook klaar met Sinterklaas, al was het weer een fantastische tijd…

  Verder, beterschap met je rug (ik weet wat het is, hier was het wel hernia helaas, met acute operatie).

 2. Renate Elshout - Cillekens

  Mag ik vragen sinds waneer je zo’n last van je rug had? Toevallig tijdens/na je zwangerschappen?
  Ik herken een zelfde rugpijn sinds de zwangerschap van Levi (4 jaar geleden dus al) en herken ook herniasymptomen. Ik ga zeer binnenkort ook maar eens naar de huisarts.
  Sterkte!

  • blogvanfem

   Tijdens de geboorte van Lars is er heel veel mis gegaan en vanaf dat moment heb ik al pijn. De osteopaat heeft zeer goed werk verricht want dankzij haat kan ik alles weer zonder al te veel pijn. Maar nu is het er even ingeschoten dus

 3. Wendy

  T is ook veel voor die kleintjes. Mss volgend jaar de pakjesmiddagen wat verder uit elkaar plannen? Is toch niet erg als t bij 1 opa&oma een week van te voren is? Ik las laatst een tip: die mensen hielden geen echte pakjesavond. Maar als de kinderen hun schoen zetten dan kreeg ze er in t weekend een echt cadoo in. Zo werd t verdeeld over drie weekenden en minder stress bij hun hsk. Vond t wel een goede tip. En verder: idd balen van je rug. Is denk ik toch een teken van je lichaam. Dat je t toch echt ff rustiger aan moet doen. Mss zou n fysio met kraken je zenuw los kunnen krijgen. Maar dat moet je aandurven…brrr lfs

 4. Ik heb mijn kinderen altijd verteld dat alle sinten hulpsinten zijn en mensen die zich verkleden als de echte sint. Dat helpt. Ik vind al dat gelieg naar kinderen toe over de sint en pieten en de kerstman maar niks. Verklede mensen mogen zich alles permitteren dan,…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *