Kerstgedoe

Ikzelf ben niet echt een fan van kerst. Vroeger al vond ik kerst niet echt heel leuk. Thuis zijn met de familie die je 1 keer per jaar zag, kersteten (denk aan spruitjes, asperges, andere soorten groenten die je bijna nooit eet). Geen winkels open. Niet afspreken met vriendinnen. Nou ja, gewoon niet zulke goede herinneringen aan.

Nu met kinderen vind ik het eigenlijk gewoon lekkerder om thuis te zijn met z’n vieren en rustig aan doen. Dingen doen die zij leuk vinden. Dat betekent in mijn geval waarschijnlijk lego spelen en duplo spelen. Lars is erg van de memory en Olaf maakt het liefst hele verhalen met lego waarbij er helaas een heleboel bouwstukken sneuvelen. Olaf is een beetje lomp.

Ik ben geen keukenprinses en ik heb genoeg aan ons vieren, cadeautjes doen we met sinterklaas en het liefst ga ik er lekker tussenuit. In de apotheek is het gruwelijk druk en ik vind het vuurwerk ook niet nodig met oudjaar.

Wat ik wel leuk vind, is het nieuwe jaar. De start van iets nieuws. Ik doe ook niet aan goede voornemens, dat doe ik wel ergens midden in een maand.

Een nieuw jaar met nieuwe kansen. Voor mijn gezondheid, voor mijn kinderen, voor mijn relatie en voor andere dingen. Ik hoop heel erg dat mijn rug in 2017 beter wordt dan nu. Pijnvrij hoeft niet. maar er gewoon mee kunnen werken en alles ermee kunnen doen is toch wel erg prettig.
Voor mijn kinderen wordt 2017 bijzonder. of nou ja, voor 1 in elke geval. Olaf gaat dan naar de basisschool. Hij is er nu al helemaal klaar voor vindt hij zelf maar hij moet nog even geduld hebben. Verder wil ik wat meer geduld hebben met ze, wat minder vaak boos zijn op ze en vooral relaxter zijn. Ik ben dol op ze en dat mag ik ook wel wat meer laten blijken vind ik zelf.
Mijn relatie; je moet altijd blijven werken aan je relatie, niet alleen nu. Nu de jongens wat ouder worden, wordt het voor ons ook weer wat makkelijker. Naar mijn idee zijn we eindelijk eens een beetje uit de tropenjaren aan het gaan.
Andere dingen; er staat nog een hoop te gebeuren in 2017 maar ik heb strikte orders gekregen van mijn wederhelft dat ik daar niet over mag schrijven. Dus sorry. En nee ik ben niet zwanger, niet van plan ook. Ik kan alleen wel vertellen dat ik super blij ben met deze beslissing.

Fijne feestdagen allemaal.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *