Lentekriebels

De eerste lentedagen zijn al voorbij. Langzaamaan komen de blaadjes weer aan de bomen, wordt het gras weer groener, gaan de vogeltjes weer fluiten en wordt het wat warmer.

De jongens krijgen hun dunnere winterjassen weer aan, gaan weer buiten spelen en genieten van het weer.

Maar dat betekent ook dat de tuin weer gedaan moet worden. En laat ik daar nou totaal geen held in zijn. Ik zie de rozenstruik uitschieten en ik weet da ik toch echt met een schaar aan de slag moet. Maar ik heb er totaal geen kaas van gegeten. Al mijn planten gaan dood. Want of ik geef ze teveel water of ik geef ze te weinig water. Of de konijnen vinden het erg lekker en eten mijn plantjes op. Of nog erger, mijn zorgvuldig bijgehouden gazonnetje wordt verwoest omdat de konijnen de kolder in hun kop krijgen en zonodig moeten gaan graven. En niet eens om te ontsnappen, maar gewoon om te graven. Dus ze graven een gat, gooien overal zand op mijn gras en lopen weer door naar een ander plekje waar ze weer gaan graven. Bedankt he konijntjes.

Nog zo’n leuk dingetje; we hebben een paar stenen in de tuin waar het konijnenhok op staat. En blijkbaar is dat ook leuk voor de jongens. Die dingen zijn onweerstaanbaar voor hun. Elke keer betrap ik ze weer met een steen in hun handen, of als ik ’s avonds de tuin inga om de konijnen in hun hok te doen, struikel ik zelf over de stenen. Mijn eens zo’n mooi aangelegd plaatsje is nu een wirwar van stenen geworden.

En dan ben ik vrij op zo’n mooie lentedag, dan neem ik voor om eens lekker in de tuin te werken en het huis spik en span te maken, alle was lekker in de tuin ophangen en te laten ruiken naar een heerlijk voorjaarsgeurtje. En dan zie ik mijn computer, ga even wat kijken op instagram, facebook, lees wat blogjes, kijk op netflix en voor ik het weet is het alweer 3 uur later. Dan bedenk ik me plotseling dat ik nog heel veel boodschappen moet doen, nog een afspraak had staan, de bedden moet opmaken omdat ik die afgehaald had. En dan heb ik weer geen tijd om mijn eens zo mooie tuin te herstellen.

En dat geld eigenlijk ook voor de plannen van de badkamer, de ramen en de rest van het huis.

Drie keer raden wat ik vandaag echt ga doen. De tuin!! en misschien als ik heel veel zin en energie over heb de badkamer er ook nog achteraan.

One Comment

  1. miranda

    Lol. Heb hier net de tuin onder handen genomen. Wasje gedraaid en nu even lekker in de zon zitten. Zo de jongste ophalen en naar de oppas brengen en dan Door naar mijn werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *