Maandagmorgen

Maandagmorgen. Terwijlik langzaam wakker word en de slaap uit mijn ogen wrijf, probeer ik me te herinneren welke dag het ook alweer is. Maandag dus. Lars is vrij vandaag. Normaal zou ik vandaag gebruiken om alle kamers schoon te maken, wc’s schoon maken, wassen,strijken enz. Het leven van de huisvrouw naspelen. Maar met twee rondrennende kinderen gaat dat even niet zo makkelijk. Ik neem mezelf voor om toch maar naar die gevreesde binnenspeeltuin te gaan. Kids blij, ik minder blij.

Na de wekelijkse logopediesessie waarbij de jongste continu te horen krijgt dat hij duidelijk moet spreken en zijn mond moet dichtdoen, zitten we in de auto op weg naar de binnenspeelplaats. Olaf vraagt, voor zijn doen, overdreven duidelijk of we naar de speeltuin gaan. Ik ben wel een beetje stout geweest, maar niet erg en Lars is ook lief. Hmmmm, het moest een verrassing blijven, maar hij kan blijkbaar gedachten lezen ofzo. Ik probeer nog net te doen of ik het niet gehoord heb. Maar Lars roept al; he deze weg gaat naar monkey town. Gaan we toch wel mama? Jeeeejjj. Had het kunnen weten dat hij tegenwoordig de weg weet.

Bij monkey town blijkt het gelukkig heel rustig te zijn. Weinig auto’s en dat betekend weinig mensen binnen. En dan ook nog eens weinig oudere kindjes, dus ze hebben alle ruimte voor zichzelf. Ze spurten gelijk ieder een kant op. Jassen en schoenen vliegen in het rond en ik loop erachter aan om het op te ruimen. Boor deze keer dan. Lars roept nog dat ik een schattige moeder ben. Daar doe ik het voor.

Ik heb voldoende te doen. Mijn blog schrijven. Op internet kijken naar meubels om op te knappen. Me vergapen aan mooie interieurs, me nogmaals vergapen aan veel te dure maar o zo leuke kleren voor de jongens. En natuurlijk zo af en toe de jongens voorzien van een knuffel, een limonade en wat te eten. Die herrie van krijsende kinderen op een veel te hoge toon probeer ik even buiten te sluiten. Het is ook een beetje me-time.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *