Mommytag

– Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?

Ik ben een werkende mama. Ik heb heel bewust voor deze optie gekozen omdat ik een veel leukere mama ben als ik ook nog erbij werk. Ik ben dol op mijn kinderen en wil alles meemaken met ze, maar mijn eigen dingen ernaast blijven doen en me een ander persoon voelen als de mama van Lars en Olaf geeft mij extra voldoening. Ik laat me op als ik werk en zodoende ben ik thuis er compleet en alleen voor hun. Ik heb eens een half jaar thuis gezeten na de bevalling van Olaf en ik vond het niks. Ik voelde me erg opgesloten en totaal niet prettig. De dagen vloeiden in elkaar over en ik irriteerde me aan alles om me heen.

– Zou je het anders willen?

Nee, ik vind het prima zo, zoals ik hierboven al beschreven heb. Mijn slaris is er voor de extra’s. Zo kunnen we lekker op vakantie, de kinderen wat extra lego toestoppen of eens lekker naar de efteling, dolfinarium of ander pretpark.

– Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje?

Ja, ze slapen altijd in hun eigen bedje. Ze slapen ook het beste in hun eigen bedje op hun eigen kamer. De jongste heeft wat meer behoeften aan gezelschap op zijn kamer. Vooral toen hij wat jonger was, werd hij vaak wakker en om hem dan rustig te houden, bleef ik wel eens op zijn kamer slapen. Maar dat alleen in geval van uiterste nood.

– De beste aankoop voor je kindje?

Een puckababy voor de jongste, hijsliep moeilijk in en was heel onrustig met zijn armen, Zo werd hij lekker rustig en sliep hij heerlijk . Voor de oudste en de jongste was ik heel blij met de kinderwagen. In een prachtige zeegroene kleur. En voor de oudste was ik erg blij met het wiegje waarin ik zelf nog heb gelegen. Hij lag de eerste tijd bij ons op de kamer omdat ikk zo’n last had van mijn rug. Maar dat was geen aankoop maar een erfstuk 😉

– Hoeveel kinderen wens je?

Ik wilde altijd drie kinderen. Voornamelijk omdat ik dat gewend ben van huis uit. Nu zijn we best laat begonnen met kinderenn. Ik wist nog niet dat ik PCOS had, de eerste is er gekomen door middel van hormonen. De bevalling was een grote hel zoals ik wel eens verteld heb. De jongste is er wel spontaan gekomen, maar daarvan was de zwangerschap een groot gekkenhuis. Verdikte nekplooi, het ene onderzoek naar het andere onderzoek, in onzekerheid tot 30 weken. En ik weet bijna zeker, als we voor een derde zouden gaan, dan worden de eerste en tweede zwangerschap met elkaar gecombineerd, samen met mijn wat hogere leeftijd en dan beng ik bang dat het helemaal te heftig wordt. Daarnaast vind ik twee eigenlijk wel prima en heb ik mijn handen vol aan ze.

– Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?

Per maand zeker niet. Ik denk eerder 1 keer per 3/4 maanden. En dan boeken we een hotel, gaan shoppen, uit eten en naar het casino en praten over…..de kinderen natuurlijk. Een nachtje weg is voor mij ook meer dan genoeg. Anders mis ik ze echt.

– Favoriete bezigheid van je kindje

De oudste kan zich heel goed concentreren met het bouwen van lego en kleuren. Dat vindt hij ook het leukste om te doen. Hij houdt ook van spelletjes spelen. Hij verslaat serieus iedereen met memory. Ook al doe ik nog zo mijn best, hij wint altijd. Hij vindt mikado erg leuk en vlaggen herkennen. De jongste is vooral van het sloopwerk. de zorgvuldig opgebouwde legobouwwerken sneuvelen onder Olaf zijn vingers. Maar hij kan ook uren lang met zijn auto’s, duplo en zijn piratenboot spelen. Buiten fietsen en rennen in het bos vinden ze ook heerlijk.

– Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?

Ik dacht dat ik veel te weinig hydrofiele luiers had en te weinig slaapzakken. Dus daar kwam ik uiteindelijk in om.

– Het favoriete eten van je kindje?

Lars zit nu in de periode van frietjes, pizza en pannekoeken. Maar eigenlijk eet hij erg goed. Zijn boterhammen gaan er altijd goed in, hij eet altijd netjes zijn bordje leeg en vind bijna alles ook echt lekker. De jongste houd ook enorm van pizza, maar niet van frietjes. Hij kan echt heel goed eten, zijn lievelingseten is pasta. maakt niet uit wat voor pasta. Lasagna, spinaziepasta of gewoon macaroni, het gaat er allemaal even hard in. Met boterhammen heeft hij wat meer moeite.

– Hebben jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft

Ja, we hadden altijd een golfje. Oh, wat reed die lekker en ik was er zo blij van. Maar die werden allebei behoorlijk oud en als we eens goed op vakantie gingen paste niet alles erin. Nu hebben we een echt grote auto. Liefkozend ook wel de slee genoemd. Rijd super lekker en altijd voldoende ruimte.

– Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?

Veel zwaarder. Blijkbaar kan ik niet meer zo goed tegen ongezond eten, ik snoepte ook best wel wat. En omdat ik heel erg lang niet heb kunnen sporten of amper kon lopen, is het er best aangevlogen. Daardoor voel ik me wel echt een walrus nu en ben ik erg onzeker. Langzaam gaan de kilo’s er af. Maar er hoeft maar iets tegen te zitten en ik sla weer aan het snoepen Ben een emo-eter.

– Wat is je droom vakantie met kids?

Ik hou er erg van om een mix te hebben. Bijvoorbeeld, een dag wat zien, beleven en doen en de andere dag naar het strand, zwembad en lekker luieren. Mijn man en Lars willen het liefst iedere dag 35 graden en heel de dag zwembad. Olaf en ik houden niet zo van de warmte en willen graag wat dingen doen.

– Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?

Heel veel. Heel veel positieve dingen, maar ook minder fijne dingen. Het draait nu niet meer om mij of mijn man maar om mijn kinderen. zij komen altijd op de eerste plaats. Zijn hoeven zich niet aan ons aan te passen maar wij aan hun. Dat was voornamelijk zo toen ze nog erg jong waren. Hun slaap en zo min mogelijk kans op overprikkeling was voor ons het belangrijkste. Nu is het wat minder streng allemaal. Maar nog steeds hou ik ze graag in hun ritme en waak ik voor hun overprikkeling.

– Mijn hart smelt als ik …

Zie dat de jongens echt zichzelf zijn en blij. Als de oudste mein vertrouwen verteld op wie hij verliefd is, als hij ’s ochtends bij me in bed komt liggen, als hij mijn hand spontaan vasthoudt. Als hij me zijn verdriet laat zien. Bij de jongste smelt ik als hij met me komt knuffelen, als hij naast me in de auto mijn hand pakt, als hij me aan het lachen wilt maken, als hij zegt dat ik lief ben.

– Waar shop jij de leukste kinderkleren?

Ik heb veel van z8. Dat koop ik meestal niet nieuw, maar in de sale of via Facebook. Daar zijn hele groepen die hun z8 kleding voor kleine prijsjes verkopen. Daarnaast vind ik het leuk om te snuffelen op tweedehands kledingbeurzen. Maar ook hema, primark en zeeman staan op mijn lijstje.

Zo hehe ruim een uur over gedaan. Maar ik vond het wel leuk. Dan zou ik eigenlijk nu andere moeten taggen. Maar dat doe ik niet. Iedereen die het wil doen, mag dat natuurlijk.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *