Mooi weer?

Ik ga iets bekennen…. eigenlijk hou ik niet zo van mooi weer. Dat heeft te maken met een aantal dingen,

  1. Ik verbrand heel snel. Ook al smeer ik factor 50 ieder uur en blijf ik continu in de schaduw
  2. Ik kan niet tegen warmte. Dan word ik misselijk, last van mijn darmen, slecht slapen, hoofdpijn enz. enz.
  3. Er spelen hier veel kinderen in de buurt en die schreeuwen echt heel hard. Ik vind dat niet erg, maar mijn kinderen kunnen daar niet van slapen. En dat stopt pas met een beetje geluk om 23,00 uur
  4. Op de zolder, waar de oudste slaapt, is het met 25 graden buiten, ongeveer 30 graden op zijn kamer.

Nu vind ik de lente wel prima. Het is nog niet zo warm. Je kan rustig in het zonnetje zitten zonder dat je gelijk een enorme kreeft wordt. Maar die kinderen buiten wat gepaard gaat met een hoopgeschreeuw en gekrijs, daar mag van mij echt een einde aan komen. Ik ben misschien een oude zeur geworden. Ik ben misschien ook wel een beetje te veel gefixeerd op geluid. Ik ben misschien ook maar een moeder. Maar wel een moeder die het beste voor heeft met mijn kinderen en als mijn kinderen niet kunnen slapen door geluid van schreeuwende kinderen en muziek word ik een momzilla.

Positieve puntjes: ja natuurlijk wel. Met het mooie weer krijg ik heel veel zin om veel foto’s te maken. Deuren lekker open en spelen in de tuin met de kinderen. Was buiten ophangen want dan ruikt het zo lekker fris. Weer even naar de kapper om mijn coup wanhoop wat op te lichten en bij te punten. Mensen worden weer wat vriendelijker. Zonder jas naar buiten en vrolijke, rode koppies van mijn zonen die lekker hebben gerent buiten.

Vandaag bij de hema wat spulletjes gekocht voor Olaf zijn naderende afscheid van het kinderdagverblijf. Waarover later meer. Maar ook een fris nieuw kleurtje op mijn nagels. Blij mee.

En ik heb mijn foto’s opgehaald waarmee ik ga meedoen aan de fotoexpositie. Hier wat voorbeeeldjes erbij:

 

Laat maar weten wat jullie ervan vinden. Ik ben benieuwd

 

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *