Onzeker

Iedereen heeft wel eens dat gevoel van onzekerheid. Dat kan ik helemaal niet, daar ben ik niet goed genoeg voor of niet goed genoeg voor.

Ik ben al mijn hele leven onzeker over mezelf. Qua uiterlijk maar ook qua innerlijk. Zo vraag ik mezelf continu af of ik wel leuk gevonden word, aardig gevonden word, Haal mezelf naar beneden. Maar grapjes over mezelf om mijn onzekerheid te verbloemen. Kan goed van me afbijten met woorden. En af en toe zelfs te hard. maar diep van binnen zit er een klein meisje die schreeuwt om goedkeuring van andere mensen.

Ik ben nu juist gaan detacheren omdat ik echt klaar ben met die onzekerheid. Ik weet dat ik goed ben in mijn vak. Ik heb veel kennis, kan goed mensen informeren en adviseren. Ben goed bestand tegen stress. Maar zodra het druk is en mensen praten zacht tegen elkaar, dan zie ik dat als praten over mij. En komt dat kleine meisje weer om het hoekje kijken.

Je zal me niet snel over een grote markt zien lopen, of een volle kroeg binnen zien stappen om te wachten op een vriendin. Eten alleen in een cafe? No way.  Of als ik aan het appen ben met iemand en ik krijg geen reactie. Dan draaien de radartjes in mijn hoofd overuren. Heb ik iets verkeerd gezegd, vind hij/zij me nog wel aardig, irriteer ik hem.haar niet. Vreselijk, gek word ik ervan. Zou willen dat ik me niet zo druk zou maken.

Ook nu ik aan het bloggen ben, heb ik de bevestiging nodig of ik het wel goed doe. Terwijl het daar helemaal niet eens voor bedoeld is. et is bedoeld puur voor mezelf om mijn gedachten te ventileren. En gedachten kunnen niet goed of fout zijn. Alleen maar interessant of niet interessant voor anderen.

Daarom is het nu extra leuk voor mezelf dat ik mag vertellen dat ik mijn blogs ook ergens anders te lezen zijn. Op een pagina met meer dan 50000 volgers. Op facebook en op instagram. Dat is wel een hele grote opsteker. Maar nog steeds erg onzeker hoor!

 

3 Comments

 1. Michelle

  Lieve Femke, wat herkenbaar die onzekerheid. Wat vind ik het stoer van je dat je je grenzen durft te verleggen.
  Ook een compliment waard vind ik je blogs, je stelt je zo kwetsbaar op en weet alles zo goed te verwoorden! Petje af hoor.
  Weet je Femke die onzekerheid siert je ergens ook, het maakt jou wie je bent.
  Een toppertje dus

  Liefs Michelle (Indy)

 2. Wendy

  Wat ontzettend tof, dat t gelukt is Fem! Trots op je! xx ik ga je daar zeker ook volgen.
  Wat mij enorm heeft geholpen met mijn onzekerheid.; een mindfull oefening. “Je eigen moeder zijn”. Dwz als je ergens mee zit. Moet je tegen jezelf zeggen, wat je tegen je eigen kinderen zou zeggen. Troostende woorden, advies, bevestigende woorden etc. Dat heeft mij enorm geholpen mijn eigen kracht te (her)vinden. Gaat jou ook vast lukken. Lfs Wendy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *